מאמרים מקצועיים

עצירות, רעלים ומה שביניהם

עצירות ורעלים – הסכנה שבפתח

מדוע מסכנת העצירות את בריאותינו? עצירות חייבת להדליק נורה אדומה. תפקוד
נורמאלי של מערכת העיכול חשוב לא רק לתחושת הקלילות והאנרגיה אלא גם ובעיקר
למערכת החיסון המגנה עלינו בפני מגוון של מחלות. אז אם אתם סובלים או סבלתם
מעצירות, יש דברים שחשוב מאוד שתדעו.

מחקר רחב היקף, אשר נודע כ "Study Cancer Colorectal Melbourne The " ואשר פורסם כבר
בשנת 1986 מצא את הקשר בין עצירות ובין סרטן המעי. המחקר אשר עקב אחר 1150 מקרים של
סרטן המעי אשר התגלו במהלך שנה אחת, הראה את הקשר בין משולש רב משמעות לחייהם של
רבים, תזונה, עצירות וסרטן. העצירות, פוגעת במערכת העיכול שלנו ומשבשת את פעילותה והמחיר
לא מאחר להגיע, עייפות, כבדות, כאבי ראש ובטן נפוחה עשויים להיות רק ההתחלה.
עצירות הנה תוצר של גורמים רבים. מתח, תזונה לא נכונה ו רשימה ארוכה של תרופות, יכולים כולם
להיות ביחד או לחוד גורמים לעצירות. האם ידעת שעצירות איננה רק אי נעימות וחוסר נוחות?
עצירות עשויה להיות גורם מעודד למחלות קשות. אולקוס, מעי רגיז, מחלת קרוהן ואף הפרעות של
ממש במצב הרוח ובאיכות השינה.
מעבר לכך יש לתת את הדעת אל מה שהוכח במחקר מדעי זה מכבר, עצירות עשויה להיות גורם
המשפיע על הסיכון והחשיפה לסוגים שונים של מחלת הסרטן. לכן, יהיה הגורם לעצירות אשר
יהיה, טיפול מקצועי, מהיר והחלטי עד לגרוש העצירות מחיי היום יום, אינו בגדר המלצה, אלא
בגדר חובה.

תזונה, סרטן ומערכת עיכול בריאה

מחקרים רבים עוסקים בקשר שבין תזונה, מערכת העיכול ומחלת הסרטן. מיטב המומחים
בעולם, בדקו ובודקים מה בדיוק הקשר בין המזון אותו אנו אוכלים והמחלות אשר מסכנות
את בריאותינו. כיצד תוכלו לשפר את בריאותכם על ידי הבנה טובה יותר של סוגי המזון
השונים? לא פחות חשוב, אלו מזונות כדאי להוריד מן הצלחת.
קבלו מאיתנו עצה קטנה אך יקרת ערך, לאכול נכון ולנקות את הגוף מרעלים, הם הצעד
הראשון, השני ואף השלישי למניעת מחלות ובריאות טובה.
המוסד האמריקאי לחקר הסרטן פרסם דו"ח תחת הכותרת "Cancer & Diet "הדו"ח, נחשב
לאחד ממקורות המידע הגלובאליים המקיפים והחשובים ביותר בנושא הקשר שבין תזונה
ומחלת הסרטן, תוך התייחסות קפדנית לנושא הקטנת הסיכון והמניעה של סוגי סרטן שונים.
הפעם נתרכז בבשרים, מלחים והשילוב ביניהם.

ממה כדאי להיזהר?

בשר אדום ובשר מעובד ) נקניק, נקניקיות, בשר קפוא וכו'( – מחקרים מצאו כי בשר אדום
עשוי להאיץ את תהליך החמצון במעי. תהליך החמצון הוא אותו תהליך האחראי בין השאר
לפגיעה בתפקוד התאים ולמותם של תאים בריאים. במילים פשוטות, תהליך החמצון במעי
הורג את התאים ומסכן את הגוף כולו. בואו נראה כיצד הנזק מתרחש במהירות של שבועיים
קצרים. במחקר שפורסם בשנת 2006 בכתב העת "Journal Research Cancer "השוו
החוקרים שתי קבוצות. האחת אכלה שתי מנות בשר אדום מדי יום. השנייה, אכלה שתי
מנות בשר אדום בשבוע. מיד לאחר שבועיים של מחקר, הבחינו החוקרים בשינויים
משמעותיים בתאי המעי )תאים במערכת העיכול( אצל צרכני הבשר הכבדים.

מה גורם לזה?

שינויים אלו מיוחסים לתוספות השונות הנמצאות בבשר, חומרי הדברה,
אנטיביוטיקה והורמונים אחרים. ניתן לומר, כי בהתבסס על קשר זה בין בשר ובין חמצון תאי
מעי בריאים, ניקוי רעלים יסודי יהיה פעולה חשובה וחכמה כחלק מתוכנית כללית של
הבראת מערכת העיכול.

תעביר לי את המלח בבקשה… לא בטוח שאתם באמת רוצים את זה – אומנם הדרך בה
הדבר מתרחש טרם פוענחה במלואה אולם, מדענים מצאו את הקשר בין תזונה עשירה
במלחים ובין עליה בסיכון לחלות בסרטן הקיבה. במחקר חדש )יוני 2010 )אשר פורסם
בכתב העת המדעי "Nutrition Clinical of Journal American "מצאו חוקרים, עליה בסיכון
של עד %10 לחלות בסרטן הקיבה "למכורים למלח". אז בכל פעם שאתם "מבקשים את
המלח" תחשבו פעמיים, המלח אומנם אינו מופיע בחשבון המסעדה אך הוא בהחלט מופיע
בחשבון הבריאותי.

חשוב לזכור, כי הבשורות אינן רעות בלבד. המחקר אשר מצא את הקשר בין מלחים וסרטן
הקיבה מדגיש, כי תזונה חכמה ומותאמת המקפידה על מאזן מלחים נכון, תקטין את הסיכון
לסרטן מסוג זה. סגנון החיים שלנו, מכתיב את הקצב, את תנודות מצב הרוח וכן, גם את
הרגלי האכילה. חשוב לדעת, כי מלחים וחומרי טעם וריח אחרים מסתתרים מבלי שנדע
בעשרות סוגי מזון. חומרים אלו, אשר אורבים מאחורי אריזות מזון תמימות, נחשבים
לרעלים עבור מערכת העיכול והגוף כולו.
ככל שאנו חשופים לכל אותם סלטים מוכנים, גבינות, בשרים מעובדים, חטיפים, משקאות
קלים ועוד, אנו מעלים את מאזן הרעלים המצטבר במערכת העיכול ומשפיע על מערכות גוף
שונות. כך שכאב הבטן שאינו מרפה או המיגרנה הנוראית, יכולים בהחלט להתחיל בעומס
יתר של רעלים על מערכת העיכול.

מאחר וקשה לדעת היכן "מסתתרים" הרעלים, מה ניתן לעשות?

מאחר ולא ניתן להימנע ממזונות אלו לחלוטין, כדאי לשים דגש על ניקיון של מערכת העיכול.
ניקוי המערכת כחלק מסגנון חיים בריא וחכם ימזער את הנזקים ויפחית את הסיכונים.
ניקוי רעלים יכול וצריך להיות חלק מסגנון החיים שלנו, בדיוק כמו לצאת לחופשה פעם או
פעמיים בשנה, כך לנקות את הגוף פעם פעמיים בשנה. האפקט של ניקוי הרעלים על הגוף
דומה לאפקט החופשה על הנפש. רגיעה, תחושת אנרגיה ומוכנות לקראת אתגרים חדשים.
אז עכשיו לאחר שהבנו את חשיבות הניקוי, ניתן ללמוד עוד על תוכנית הניקוי וההתחדשות.
היכנסו והתרשמו מהדרך לנקות רעלים של 10 שנים ארוכות ב 10 ימים קצרים.

עוד פוסטים בנושא